MACARONS LIME MED LIME CURD.

LIMEMACARONSslide1BMACARONS LIME & LIMECURD. MACARONS LIME er en af mine favoriter. En combo af sprødhed, syrlig lime og lidt sødme, smager fantastisk. Reven skal af lime og limesaft giver smag og farve i MACARONS. Hvis man ønsker stærkere, grøn farve, kan lidt pastafarve bruges i MACARONS. Er fine som dessert og kan laves dagen før – eller til en kop te elle kaffe. På bagepapir tegnes rækker af cirkler på 4 cm diameter. Sørg for mellemrum, da MACARONS flyder mere ud og fylder mere. Man kan også købe en silikonebageplade med aftegnede, runde cirkler til MACARONS. 20-35 stk.                                                         Ingredienser: MACARONS: 100 g mandelmel; 200 g flormelis; reven skal fra 1 lime; 3 tempererede æggehvider; 50 g sukker; eller nogle dråber grøn pastafarve (fx ”Bagetid”). LIMECURD: limesaft og skal fra 2 limes; 50 g sukker; 100 g blødt smør; 150 g flormelis.

Sådan gør du: LIMECURD: Stil smør ud i stuetemperatur, så at det bliver til blødt smør.LIMEMACARONSslide2Riv skal fra 2 limes og pres saften fra to limes. Bring limesaft, limeskal og sukker i kog i en lille gryde. Kog under omrøring – og indtil konsistensen er som tynd limesirup. Sæt til afkøling. MACARONS: Stil æg frem, så at de får stuetemperatur. Sigt mandelmel og flormelis igennem en si ned i en stor skål. Del æggehvider og æggeblommer. Kom æggehvider i en stor, helt ren skål. Der må ikke være ”fedt”på skålens sider. Der må heller INTET æggeblomme være i æggehviderne. Ellers kan de ikke piskes stive. Pisk æggehviderne luftige og næsten stive. Tilsæt en skefuld sukker ad gangen og lad det piskes ind i hviderne, før nyt sukker tilsættes. Når æggehvidemassen er pisket stiv og glinsende. – er den klar. Tilsæt mandelmel/sukker-masse i æggehvider. Vend rundt, så at massen bliver ensartet. Tilsæt revet limeskal fra en lime. Alternativt tilsæt en smule pastafarve. Vend lidt rundt.LIMEMACARONSslide3Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en tylle på 10 mm. Man kan også bare bruge en fryseplastpose, hvor der klippes et hul på 10 mm diameter. Sprøjt MACARONS ud til små runde former på 4 cm diameter. Hold sprøjteposen 90° og sprøjt lige ned i centrum af MACARONS – og afslut ”med et lille svirp”. Jeg løfter bagepladen 20 cm op og lader falde lige ned på bordpladen. Lad MACARONS stå og tørre i 30 minutter før bagningen. Forvarm ovn til 160° Celcius (traditionel). Bag marengs på nederste ribbe i den forvarmede ovn ved 160° i 15 minutter. Lad Macarons køle af på bagepladen. Tag dem af bagepladen, og læg på bagerist. Par MACARONS, så at de passer mht. størrelse. Læg halvdelen med bunden i vejret.

LIMECURD: Pisk limesirup, blødt smør og flormelis til en luftig creme. Hvis ekstra farve ønskes, tilsæt en smule pastafarve. Kom limcremen i en sprøjtepose eller fryse-plastpose. Klip hul i hjørnet af plastposen. Sprøjt limecreme ud på halvdelen af hver MACARON. Læg øverste MACARON ovenpå CREMEN. MACARONS opbevares i en lufttæt beholder i køleskab. MACARONS LIME & LIMECURD – søde, syrlige fristelser! En fin lille dessert. Bon appetit !LIMEMACARONSslide4B

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *